Hotel Neptun Badacsony - ékszerdoboz butikhotel, Badacsony legromantikusabb szálláshelye
gyors ajánlatküldés legjobb ár garancia

Hotel Neptun Badacsony

Badacsony központjában található a múlt század elején épült Hotel Neptun.

A Tilia, a Badacsonyi Borvendéglő hangulatos kerthelyisége a tikkasztó hőségben is árnyat ad hársfáival. A fiatalos csapat a nemzetközi és magyaros konyha ételeit, finomságait készíti nagy szeretettel a megfáradt kirándulóknak és szállóvendégeinek. A vendéglő kerthelyiségében 80 fő fér el kényelmesen.

A 13 szobából 6 szoba pótágyazható. Egy darab 4 fős apartman is rendelkezésre áll. Saját parkoló, kábel-TV, ingyenes WiFi elérhető. Bővebben a szobákról itt →

A hoteltől kb. 1 km-re található a Fata Pince.

A Neptun szálló történeteA 20. század elején felpezsdül a balatoni, s így a badacsonyi idegenforgalom is és megnő az igény a színvonalas szállások után.

A Neptun, az épülő első három szálló egyike. Alapkövét 1902-ben fektettetik le. A romantikus szobák vastag falai között örömmel pihentek a századelő vendégei.

Az I. világháború idején a Hotelben működött a Magyar Szent Korona Országos Vörös-Kereszt Egylet Badacsonyi Kisegítő Korháza.

Az 1920-as évek közepétől indul ismét látványos fejlődésnek a turizmus, ezt bizonyítja az alábbi hirdetés is:
"Hableány és Neptun szállók Badacsonyban.
Modernül átalakítva.
Minden igénynek megfelelően.
28 szobával, villanyvilágítás.
Újonnan épített fürdőkabinok.
Fövenyes strandfürdő.
Vezető: Sobesta Erhardt."
Egry József, a Balaton festője is itt lábadozott és ismerte meg ápolójában, későbbi feleségét, Pauler Juliskát.

Hosszú története során a ház vállalati, szakszervezeti üdülő is volt, és szállodalánc tulajdonába is került, így falai között nyaraltak nemesek, polgárok, munkások, hadirokkantak, táborozó ifjak és vakációzó családok.

1999-ben kapcsolódik be a történetbe családom, a Nagy család.

Egy sikeres pályázat útján tulajdonrészt szerzünk az ingatlanból és nekiállunk a nagy felújításnak. A munkálatok során törekedtünk arra, hogy az épület minél jobban hasonlítson egykori önmagához. Immáron a vezető: Nagy Miklós

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak